Annons

Annons

Näringsliv

Ikea tar fram ny proteinkälla tillsammans med tysk startup

I framtiden måste en tredjedel av proteinerna vi äter komma från andra källor än kött. Med en ny lasagne ger sig möbeljätten in på marknaden för plantbaserat protein.

Catarina Englund, Ikea Groups hållbarhets- och innovationschef.

Bild: Malin Cronqvist

Annons

2050 behöver världen producera sjuttio procent mer mat, samtidigt måste vi äta mindre animaliskt kött för att minska utsläppen av växthusgaser.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs Sydsvenskan för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 119 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på sydsvenskan.se och i vår nyhetsapp.
  • Stjärnklubben med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy