Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Klart: Wilmer X till Ystad i sommar

I december kom nyheten att det legendariska Malmöbandet Wilmer X återförenas och ger sig ut på turné. Nu står det klart att kvartetten kommer till Ystad i juli.

Wilmer X under en spelning på Posthusplatsen.Bild: Pontus Tideman
I år fyller Wilmer X 40 år och de inleder sin återföreningsturné med att göra sin 1000:e spelning på festivalen Sweden Rock i Blekinge den 9 juni.
Läs mer: Wilmer X: ”Nu badar vi i glädje över att vi är tillbaka”
Bandet slutade spela ihop runt 2005. 2010 gjorde de en spelning på invigningen av Citytunneln i Malmö och gav sig ut på turné. Men sedan dess har det varit tyst från Wilmer X. Sångaren Nisse Hellberg har istället satsat på sin solokarriär.
Men nu ger sig bandet ut på vägarna igen och en dryg månad efter spelningen på Sweden Rock kommer de till Öja krog i Ystad. Den 6 juli blir det nämligen dubbelt 40-årskalas på Öja krog med både Wilmer X och Nationalteaterns Rockorkester på scen.
Läs mer: Nationalteatern firar 40 med turné
Det är stor skillnad mellan den kommande turnén och den senaste turnén 2011, berättade Wilmer X-munspelaren Jalle Lorensson för Dygnet Runt i december.
– Vi tyckte inte att vi kunde tacka nej till att spela på invigningen och det var ju i december i fyra minusgrader. Men den här gången är det mer vi själva som drivit på. Vi har börjat skicka gamla bilder mellan oss på mejlen och börjat dra de gamla historierna igen. Det är en sorts glädje och lust över det här som vi inte vågade visa varandra 2011. Då ville vi alla visa att vi hade våra egna liv. Nu badar vi i glädje över att vi är tillbaka, sade han då.
Håll koll på det skånska konsertlivet – följ Dygnet Runt på Facebook
Läs alla artiklar om: Wilmer X återförenas
Gå till toppen