Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Män som misstänks ha tvättat miljontals kronor åt kriminella begärs häktade

De två männen som misstänks ha hanterat miljontals kronor åt kriminella i Malmö har begärts häktade. Polisen har spanat mot dem i över 1,5 år.

På tisdagsförmiddagen slog både uniformerad och civilklädd polis till mot flera adresser i en koordinerad aktion, bland annat genom husrannsakan i en guldbutik i de centrala delarna av Malmö.
Poliser i byggarbetarkläder säkrade butiken medan en av innehavarna, en man kring de 30, fördes bort. Samtidigt greps en 31-årig man som beskrivs som kriminellt belastad.
Läs mer: Flerårig maffiautredning ledde till guldhandlartillslag
Nu ska de båda männen ställas inför häktningsdomare misstänkta för grovt penningtvättsbrott – det rör sig om flera miljoner svarta kronor som misstänkts ha tvättats till vit kulör.
Brottstiden är mellan den 1 januari 2015 till sista juni 2016.
Att polisen först slog till i tisdags förklarar kammaråklagare Michael Hansson med den spaning som pågått i smyg mot männen.
– Vi har haft spaning och hemliga tvångsmedel på vissa personer som vi inte kunnat röja tidigare. Nu hittade vi möjligheten.
Michael Hansson vill att de misstänkta ska häktas eftersom de annars riskerar att fly landet alternativt röja bevis.
Båda männen nekar till brott.
Gå till toppen