Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Familj

Minnesord om Anders Ek

Som tidigare meddelats har Anders Ek, Lund, gått bort i en ålder av 77 år. Han sörjes närmast av hustrun Birgitta och döttrar med familjer.

Partikamrater till Anders, det vill säga socialdemokrater i Lunds kommun, har bland annat i denna tidning skrivit mycket positivt om Anders. Undertecknad, som tillhör ett annat politiskt parti än Anders gjorde, vill till fullo instämma i de vackra ord som där sagts om honom.
Som ordförande i Lunds Parkeringsbolag hade jag förmånen att få arbeta med Anders under flera av hans sista år. Det var ett samarbete utöver det vanliga. Trots att Anders ej hade en presidiepost där, något som förvånat mig mycket, var han en klippa för oss alla i styrelsen för P-bolaget.
Anders var alltid mycket klok och lojal och hade dessutom ett stort mått av humor som ofta kom till uttryck i våra diskussioner.
Jag vet att jag även talar för andra ledamöter i styrelsen och för tjänstemännen i P-bolaget när jag ger Anders de bästa lovord. Han medverkade aktivt till att kunna lösa vår politiska uppgift på ett sätt som verkligen gagnade den verksamhet som vi var satta att förvalta och som alltid hade lundabornas bästa för ögonen.
Jag saknar Anders fryntliga leende, en god vän och en mycket uppskattad och duktig politiker.
Kerstin Lindbom
liberal politiker och f d ordförande i Lunds Parkeringsbolag
Gå till toppen