Sport

Tunga beskedet för TFF – veteranen kan missa hela säsongen

TFF:s anfallare Salif Camara Jönsson riskerar att missa hela säsongen. Vid röntgenundersökning i början av veckan konstaterades det att hälsenan är helt av.

Salif Camara Jönsson skadas i träningsmatchen mellan Trelleborg och ÖsterBild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Klubbdirektör och sportchef Mattias Kronvall bekräftar resultatet av undersökningen.
- Det är dessvärre så att hälsenan har gått helt av. Vi är väldigt ledsna för Salifs skull. Ett tungt besked för en spelare som sett fram emot allsvenskt spel så länge. Men han är fullt övertygad om att komma tillbaka, säger Kronvall.
Salif Camara Jönsson har undersökts vidare vid ett par tillfällen i Malmö i början av veckan. På söndag kommer han att träffa läkaren Pär Herbertsson när denne återkommit från MFF:s träningsläger i USA för att ytterligare bedöma skadans omfattning.
Det kommer att bli operation i början av nästa vecka och därefter väntar en tuff rehabilitering.
- Hur lång rehabiliteringen kommer att bli är svårt att säga idag. Vi kommer att veta mer efter operationen men klart är att han blir borta en längre tid, säger Mattias Kronvall.
Det var i träningsmatchen mot Öster den 3 februari som Salif Camara Jönsson fick bäras av planen hälseneskadad.
TFF-tränaren Patrick Winqvist vill gärna bredda på anfallssidan.
– Som det är nu har vi ingen marginal om någon ytterligare spelare skulle bli skadad. Men det är inte så lätt nu en bit in i februari att hitta rätt spelare.
Mattias Kronvall är redan i full gång att leta ersättare för Salif Camara Jönsson.
– Vi har öppnat upp för att titta på ersättare för Salif. Det är inte så många tillgängliga på marknaden. Sedan måste spelaren passa oss sportsligt och ekonomiskt också, säger Kronvall.
TFF inleder tävlingssäsongen med spel i Svenska cupen borta mot Östersund på fredagskvällen. Tidigt på måndag morgon åker TFF på träningsläger i Spanien. Det är inte meningen att man ska spela några matcher.
– Det viktigaste just nu är trimma ihop den trupp vi har, menar Kronvall.
Läs mer:Hälsenan av för TFF-anfallaren
Läs mer:Allsvensk debut vid 34: ”Ska inte be om ursäkt”
Läs alla artiklar om: Fotboll: Svenska cupen
Gå till toppen