Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kävlinge

Pia Almström (M): "Det kommer att bli total trafikinfarkt"

E6 måste bli trefilig anser en majoritet av Kävlingepolitikerna. Trafikverkets besked att de inte vill bredda vägen väcker irritation: " Det kommer att innebära total trafikinfarkt inom en nära framtid" säger kommunalrådet Pia Almström (M).

Pia Almström (M).Bild: Maria Sehlin
Pia Almström är inte överraskad över Trafikverkets besked, men besviken. Särskilt som Trafikverkets prognos visar att det om tio år kommer att passera 55 000 bilar genom Kävlinge kommun förklarar hon.
– Det är det tal som används i Tyskland när man anser att det behövs sex filer. För att klara det måste man redan nu besluta om att bygga ut. Det är faktiskt redan för sent, säger hon.
Läs mer: Trafikverket: Inga fler körfält längs E6 i Skåne – vägen görs smartare istället
Pia Almström är orolig att planen att behålla motorvägen som den är, men satsa på att göra den smartare genom bland annat sänkta fartgränser i rusningstrafik, kommer att ge stora konsekvenser.
– Det kommer att innebära en total trafikinfarkt inom en nära framtid. I dagsläget är det inte realistiskt att tro att biltrafiken ska minska, säger hon.
De drabbar också de som bor nära motorvägen.
– Vi har redan idag stora problem i kommunen med genomfartstrafik, inte minst i Löddeköpinge och Hofterup/Ålstorp. Man väljer annan väg, inte bara när det är stopp på motorvägen, utan i förebyggande syfte. Det gör att vi får tung trafik på vägar som inte är anpassade för det och våra barn får osäkra skolvägar, säger Pia Almström.
Läs mer: Kävlinge kommun vill ha trefilig motorväg
Läs mer: Wutzler (M): ”Sex filer är ett måste på sikt”
Läs mer: Sex av tio skåningar vill bygga ut E6
Gå till toppen