Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Mpya Finance

Rekryterings- och konsultbolag växer med människan i centrum

Sedan starten för ett år sedan har Mpya Finance vuxit till över 80 anställda i landet, och rekryterings- och konsultbolaget fortsätter att locka till sig nya medarbetare.

Per Cato är ansvarig för region Syd hos Mpya Finance.
Bolaget kallar sig självt för en ”nytänkande aktör som skall utmana den kraftigt växande konsult-och rekryteringsbranschen (inom ekonomi) genom fokus på att bygga ett konsultbolag med laget före jaget”.
Hittills har över 80 ekonomikonsulter anammat devisen och tecknat anställningskontrakt hos företaget. Av dessa finns 26 medarbetare på kontoret i Malmö, och knappt 30 har placering i Göteborg medan övriga konsulter sitter i Stockholm.
– Det har gått snabbt för oss. Jag tror att många väljer oss för att vi sätter människan i centrum, säger Per Cato, ansvarig för region Syd hos Mpya Finance.
Han tycker att förfarandet med uthyrning av personal som traditionella bemanningsföretag sysslar med är förlegat.
– Hur är det ens möjligt att hyra en människa? En skillnad mellan oss och bemanningsföretag är att vi erbjuder en större ekonomisk trygghet för våra heltidsanställda ekonomikonsulter, samt att alla anställda får vara med och utveckla Mpya Finance som bolag.
Fram till årsskiftet hade företaget kontor vid Media Evolution City i Malmö, men har flyttat till nya lokaler på Södergatan.
– Våra konsulter kan tacka nej till uppdrag om det till exempel krockar med den anställdes pendling eller hämtning och lämning av barn på förskolan, och då får du ändå full lön hos oss, säger Per Cato.
Inom ett år tror han att personalstyrkan i Malmö nästan har dubblerats. Samtidigt menar Per Cato att tillväxt inte är företagets huvudsakliga målsättning.
– Om vi är lönsamma kan vi ta hand om vår personal som då väljer att stanna längre hos oss, och då kan vi även expandera i den takt vi vill.
Gå till toppen