Vellinge

Vattnet tillbaka för vissa hushåll på Näset – skolorna håller öppet

Under torsdags förmiddagen var flera hushåll i Vellinge kommun utan vatten efter att en huvudledning brustit.

Under torsdagsmorgonen drabbade två vattenläckor Skanör, Falsterbo, Ljunghusen och Höllviken som blev utan vatten. Det var en stor läcka i huvudledningen från vattentornet i Skanör. Skanör, Falsterbo, Ljunghusen och Höllviken drabbades. Men dessutom inträffade en mindre läcka på Falkvägen i Skanör.
Den stora vattenläckan på huvudledningen gjorde att många hushåll hade sänkt vattentryck eller inget vatten alls under förmiddagen
– Eftersom vi pumpar vatten från Höllviken till Skanör och Falsterbo så innebär det att Höllviken och Ljunghusen också får dåligt tryck eller blir utan vatten, säger Max Persson, teknisk chef.
Många skolor tog under förmiddagen beslutet att skicka hem eleverna.
– Det är som det är. Vi har samlats. De äldre barnen kommer att skickas hem efter lunch. Föräldrarna är informerade och vi håller kontakten med kommunen, säger Madlene Renck, administrativ chef på Tångvallaskolan.
Den stora läckan var under kontroll vid 16-tiden under torsdagen. Den mindre läckan var svårare att åtgärda. Först klockan 20 var teknikerna klara och alla fick återigen vatten i sina ledningar.
Gå till toppen