Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Taxiförare körde påverkad över bron med kunder i bilen

En drogpåverkad man i 20-årsåldern stoppades hösten 2016 av Tullen på Lernacken. Mannen visade sig vara taxichaufför och hade två kunder i bilen. Tullinspektörerna hittade 7,5 gram kokain och en pepparspray i bilen. Nu döms chauffören till fängelse.

Bilden är hämtad från Tullverkets förundersökning.Bild: Tullen
Mannen, som är hemmahörande i Köpenhamn, uppger i Tullverkets förhör att han hade fått en Uber-körning till Malmö, och nekade därför till att det skulle röra sig om narkotikasmuggling.
På torsdagen dömdes mannen i sin utevaro av Malmö tingsrätt till 4 månaders fängelse. Mannen anses skyldig till smuggling, narkotikasmuggling och även rattfylleri då Rättsmedicinalverket senare kunde påvisa spår av kokain i mannens blod.
Mannen var själv inte närvarande under rättegången.
– Tingsrätten har gjort bedömningen att personen vet att han är kallad till förhandling och anser att processen kunde genomföras tillfredsställande i personens utevaro, säger kammaråklagare Magdalena Tesfai.
Att den åtalade inte närvarar vid rättegången är ovanligt men förekommer.
Förutsatt att domen vinner laga kraft är det dock högst osäkert om mannen kommer att avtjäna straffet. Detta då mannen är bosatt i Danmark och brottet inte är grovt nog att motivera en internationell efterlysning.
– Det ju i så fall om han blir kontrollerad i eller på väg in i Sverige igen, säger Magdalen Tesfai.
Gå till toppen