Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sverige

21-åringens dna har hittats på vapnet

Misstankarna har stärkts mot den 21-årige man som tros ha avfyrat skotten mot en polismans villa i Västerås. Hans dna har hittats på vapnet.

Misstankarna har stärkts mot den 21-årige man som tros ha avfyrat skotten mot polismannens villa i Västerås. Arkivbild.Bild: Per Groth/ TT
– Det stämmer att det var 21-åringens dna och utredningen visar att vapnet har använts vid skottlossningen, säger åklagare Birgitta Fernlund till P4 Västmanland.
Det var i slutet av oktober förra året som ett tjugotal skott avlossades mot huset där polismannen och hans familj låg och sov. Ingen människa skadades, men skotten orsakade stor förödelse i huset.
Under fredagen häktades 21-åringen för andra gången misstänkt för brotten, däribland försök till mord, narkotikabrott och grovt vapenbrott.
Han figurerade tidigt i utredningen och häktades i november förra året men släpptes på fri fot efter en vecka eftersom misstankarna mot honom inte var tillräckligt starka.
Samtidigt som 21-åringen häktas på nytt begärs också hans sambo häktad. Hon är nu misstänkt för grovt vapenbrott och narkotikabrott.
Den 31-årige man från Eskilstuna som varit häktad för inblandning och koppling till vapnet har nu släppts.
Gå till toppen