Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sverige

Åtta år för mordförsök på discjockey

En man med lösmustasch som försökte mörda en discjockey döms av Göteborgs tingsrätt till åtta års fängelse. Arkivbild.Bild: Anders Wiklund / TT
En 28-årig man döms till åtta års fängelse för mordförsök på en man som ibland är discjockey. Åklagaren har ingen teori om motivet för angreppet, som skedde dagtid i centrala Göteborg.
Männen kände inte varandra, men 28-åringen tog kontakt för att boka discjockeyn och stämde träff vid en skola. När discjockeyn kom dit, såg han bara en man som målade en cykel. Discjockeyn tog upp sin mobil, men blev överfallen med minst tre knivhugg – ett av dem livshotande. Han hann dock se att cykelmannen, som anfallit honom, hade lösmustasch.
Angriparen försvann på sin kladdigt målade cykel. Men polisen hittade flera spår i närheten, bland annat ett paket med lösmustascher.
28-åringen nekar och har varit fåordig i förhör. Förutom fängelsestraffet döms han att betala 190 000 kronor i skadestånd till discjockeyn, skriver Göteborgs-Posten.
Gå till toppen