Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
TFF

Ex-TFF:are låg bakom TFF-förlusten i Östersund

Den 15 februari ställs Östersund mot klassiska Arsenal i Europa League. Jämtlänningarna värmde upp med 3–0 mot Trelleborgs FF i cupen. Ex-TFF:aren Dino Islamovic var den som spräckte nollan.

TFF:s Lasse Nielsen i kamp med Östersunds Dino IslamovicBild: TOBIAS NYKÄNEN
Den allsvenska nykomlingen TFF var långa stunder det spelförande laget mot de regerande cupmästarna.
Men Östersund inledde och avslutade bäst – som bättre lag oftast gör.
I den tionde minuten kom Östersunds första mål. Ken Sema drog upp anfallet på vänsterkanten och hittade en fri Dino Islamovic vid bortre stolpen.
Kliniskt och snyggt.
Malmökillen Dino Islamovic var den som sköt upp TFF till allsvenskan. Nu hittade han snabbt rätt i sin nya omgivning, tillsammans med en annan Malmökille: den extremt skicklige Saman Ghoddos, som också han har ett förflutet i TFF.
Efter att mer eller mindre blivit utspelat under inledningen av den första halvleken hittade TFF en mer vägvinnande stil och kunde flytta fram sina positioner.
TFF:s skapade sin första målchans i den 37:e minuten. Ett inlägg som damp ned i knät på en överraskande fri Mattias Håkansson, som inte riktigt hann reagera.
TFF fortsatte i början av den andra halvleken på den inslagna vägen och vaskade fram möjligheter.
I den 57 minuten fick Zoran Jovanovic nästan en fullträff på ett konstsparksförsök. Inlägget kom från högerbacken Victor Nilsson.
För Östersund fortsatte det fina Malmösamarbetet. I den 61:e minuten var Dino Islamovic ytterst nära att stöta in Saman Ghoddos precisa inläggspassning.
Men TFF fick tryck på Östersund och skapade en handfull situationer i jämtlänningarnas straffområde. Östersund stack upp då och då – och Ghoddos hade ett skott i utsidan av stolpen.
Mitt i TFF:s desperata jakt på kvittering gjorde Östersund 2–0 med en kvart kvar, målskytt inhopparen Tesfaldet Tekie.
Då gick luften ur bortalaget från Skåne.
På tilläggstid kom 3–0 genom Tom Pettersson.
TFF saknade bland andra nyförvärvet Sebastian Ohlsson och målvakten Marko Johansson samt långtidsskadade Salif Camara Jönsson, men gav ändå Östersund en kamp.
Läs mer: Islamovics resa – från Vångavallen till den stora scenen
Läs alla artiklar om: Fotboll: Svenska cupen
Gå till toppen