Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

Hot mot Teater Halland för samhällssatir

Teater Hallands konstnärliga ledare Anna Sjövall är regissören bakom satirpjäsen "Presskonferensen" som spelas på 23 platser samtidigt i Sverige på lördag.

Teater Hallands konstnärliga ledare och vd Anna Sjövall. Pressbild.Bild: Malin Arnesson/Teater Halland
"Presskonferensen" är baserad på nobelpristagaren Harold Pinters satiriska pjäs med samma namn – och handlar om ett samhälle där kulturen styrs statligt.
Ämnet har väckt reaktioner. För Hallands Nyheter berättar Anna Sjövall att Teater Halland har fått hotfulla telefonsamtal och mejl under det senaste halvåret till följd av satirpjäsen.
– De här personerna tycker att vi ska hålla oss borta från vissa frågor. Men som konstnärlig institution pratar vi självklart om saker som sker runt omkring oss i samhället, även om detta, säger Anna Sjövall till Hallands Nyheter och fortsätter:
– Om man blir så arg över vad en teater pratar om och visar på sina scener har vi en farlig samhällsutveckling. Då är det ännu viktigare att sätta upp den här.
Att få fler människor att reflektera över varför fri konst är viktigt för samhället är en av poängerna med uppsättningen av "Presskonferensen" menar Anna Sjövall.
Gå till toppen