Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Malmö FBC skakade Pixbo

Superligan, damer
Pixbo-Malmö FBC
5-4 (2-1, 2-1, 1-2)
Mål, Malmö FBC: Marika Wärnehult 2, Ellen Tillman, Marlene Lennartsson.
Malmö FBC låg borta mot Pixbo, från Mölnlycke, under med 2–5 en bit in i den tredje perioden. Men trots det vägrade de ge upp.
– Pixbo leder serien och har ett väldigt starkt lag. Men vi gjorde en bra match och pressade dem in i det sista. Hade vi fått lite bättre utdelning på våra spelvändningar så hade vi rent av kunnat vinna, sa Malmö FBC:s tränare Joon Berggren.
Marika Wärnehult reducerade till 3-5 och strax därefter gjorde Marlene Lennartsson 4-5. Då återstod drygt sex minuter att spela.
– Sedan hade vi chans att göra 5-5 också, men tyvärr missade vi ett par lägen. Vi är inne i en positiv trend och det känns som om vi kan mäta oss med de bästa lagen i serien. Pixbo har ett kreativt anfallsspel där de hela tiden har flera olika spelalternativ, därför är de svåra att möta. Men de är mer kända för sitt försvarsspel och det tycker jag att vi hanterade riktigt bra. Det är aldrig roligt att förlora. Men spelmässigt kan vi vara nöjda med vår insats.
I och med segern befäste Pixbo sin serieledning. För Malmö FBC:s del fortsätter striden om en slutspelsplats. Redan i morgon är det match igen. Då ställs man mot Täby på hemmaplan.
Roger Hudin Karlsson
Gå till toppen