Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Man rånad i Södra Sandby – fick ta emot slag och sparkar

Det är det första rånet som utförts i Södra Sandby under den pågående rånvågen i Lund. Polisen hoppas att de som rört sig i området hör av sig med iakttagelser.

Polisbil.Bild: Johan Nilsson/TT
Klockan var 21.44 i torsdags när tre tonåringar kom ifatt mannen på Vattugatan. Mannen som är i 50-årsåldern tvingades ner på marken där gärningsmännen slog och sparkade på honom. Sen fick de honom att lämna ifrån sig tre ringar, en mobiltelefon och en klocka.
Polis kom till platsen, och även en ambulans. Mannen fick följa med ambulansen för omplåstring.
Kommunpolis Joakim Nyberg berättar att de har fått ett dåligt signalement på gärningsmännen. Mannen bedömde att de var unga, 15-17 år.
– Vi är såklart intresserade av alla iakttagelser som kan sättas i samband med de här tre personerna i området runt Vattugatan.
Tror ni att rånet har samband med andra som utförts i Lunds kommun de senaste månaderna?
– Det ser lite annorlunda ut, det har inte synts något vapen, och de har inte tagit något kort. Och Södra Sandby har inte varit drabbat innan.
Gå till toppen