Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

MFF-talang klar för IFK Värnamo

Anfallaren Max Olsson lämnar Malmö FF och går till IFK Värnamo till superettan

Max Olsson fyller 19 år under 2018.Bild: Skärmdump från IFK Värnamos hemsida
Max Olsson är född 1999 och spelade under förra säsongen i MFF:s U19-lag. Han fick dock inget lärlingskontrakt med A-truppen och har nu istället sökt sig vidare till en ny klubb.
Kontraktet med IFK Värnamo är på ett år, med option på ytterligare ett år.
– Det här känns verkligen kanon. IFK Värnamo är känt för att satsa på unga spelare och har gjort det med framgång. Det ska bli kul att få jobba med Roar och de andra i ledning som jag känner ett stort förtroende för. Jag känner att detta är helt rätt för min utveckling och ser verkligen fram emot 2018, säger Max Olsson till klubbens hemsida.
I IFK Värnamo spelade förra säsongen två MFF-fostrade spelare: Petar Petrovic (nu i Brommapojkarna) och Melvin Frithzell (nu i Helsingör). Tidigare har även MFF-kopplade Alexander Blomqvist och Benjamin Fadi spelat i den småländska klubben.
– Max Olsson har en gedigen bakgrund från Malmö FFs akademi. Precis som tidigare Malmö-förvärv så är Max en välutbildad spelare och en bra kille vid sidan av planen, säger Värnamos sportchef Tomas Lundqvist.
Max Olsson har gjort nio U17-landskamper och är fostrad i Tomelilla.
Gå till toppen