Sport

Om Arsenals skrämselhicka: ”Väldigt hög högstanivå”

Den 15 februari ställs Östersund mot klassiska Arsenal i Europa League. Jämtlänningarna värmde upp med 3–0 mot Trelleborgs FF i cupen. Ex-TFF:aren Dino Islamovic var den som spräckte nollan.

Ex TFF:aren Dino Islamovic på väg förbi TFF:s Robin ”Tomelilla” Nilsson. Östersund vann cupmatchen med 3–0.Bild: TOBIAS NYKÄNEN
– Skönt att han fick göra ett enkelt mål, det fick han slita med förra året. Det var glädjande att se honom spela. Vi har bara gott att säga om Dino, han visade respekt efter sitt mål, sa TFF-tränaren Patrick Winqvist.
Den allsvenska nykomlingen TFF var långa stunder det spelförande laget mot de regerande cupmästarna.
Men Östersund inledde och avslutade bäst – som bättre lag oftast gör.
– Ett resultat berättar ändå något om en match, sa Patrik Winqvist.
Tror du att Arsenal får skrämselhicka när de ser tv-bilderna?
– Nja, det fanns delar av den här matchen där Östersund visade en väldigt hög högstanivå, sa Patrick Winqvist.
Läs mer:Islamovics resa – från Vångavallen till den stora scenen
I den tionde minuten kom Östersunds första mål. Ken Sema drog upp anfallet på vänsterkanten och hittade en fri Dino Islamovic vid bortre stolpen.
Kliniskt och snyggt.
Malmökillen Dino Islamovic var den som sköt upp TFF till allsvenskan. Nu hittade han snabbt rätt i sin nya omgivning tillsammans med en annan Malmökille: den extremt skicklige Saman Ghoddos, som också han har ett förflutet i TFF.
Efter att mer eller mindre blivit utspelat under inledningen av den första halvleken, hittade TFF en mer vägvinnande stil och kunde flytta fram sina positioner.
TFF fortsatte i början av den andra halvleken på den inslagna vägen och vaskade fram möjligheter.
I den 57:e minuten fick Zoran Jovanovic nästan en fullträff på ett konstsparksförsök. Inlägget kom från högerbacken Victor Nilsson.
Inför C Mores tv-kameror sa Zoran Jovanovic så här:
– Vi kommer att anfalla mot alla lag i allsvenskan. Nu gjorde vi ett försök här. Tyvärr blev det 3–0, jag tycker att det är lite stora siffror.
Mitt i TFF:s desperata jakt på kvittering gjorde Östersund 2–0 med en kvart kvar, målskytt inhopparen Tesfaldet Tekie.
Då gick luften ur bortalaget från Skåne.
På tilläggstid kom 3–0 genom Tom Pettersson.
TFF saknade bland andra nyförvärvet Sebastian Ohlsson och målvakten Marko Johansson, båda småskadade, samt långtidsskadade Salif Camara Jönsson, men TFF gav ändå Östersund en kamp.
– Vi försökte utmana och lyckades delvis, det var inte bara som Östersund vilade i sitt försvarsspel, sa Patrick Winqvist.
Läs alla artiklar om: Svenska cupen: Herrar
Gå till toppen