Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Läsartext: Vi skäms för de höga parkeringsavgifterna

Det kostar 840 kronor att parkera om man besöker Dockan en helg, skriver de fem avsändarna.Bild: Anders Malmberg
Att parkera bilen på Krankajen utanför vår fastighet i Dockan i Malmö kostar 20 kronor per timma. Dag som natt. Vardag som helgdag.
Detta berör egentligen inte oss som bor här eftersom medlemmarna i vår och andra bostadsrättsföreningar här har garageplatser i källaren och dessutom några p-platser utomhus på föreningarnas mark.
Men släktingar och andra som besöker oss blir hårt skattade. Ett vanligt besök över en helg som varar från klockan sex en fredagskväll till lunchtid på söndagen kostar våra gäster 840 kronor i p-avgifter! Vi som bor här skäms för att våra gäster ska utsättas för detta.
Trafiknämnden i Malmö stad som beslutat om avgifterna är helt oförstående till kritiken. Nämnden hävdar att avgifterna på kvällar och nätter är en del av en sorts trafikreglering.
En avgift under dagtid kan väl ha en trafikreglerande effekt. Men på nätter och helger …
Krankajen är en återvändsgata i Dockan. Här är knappast någon trafik överhuvudtaget under nätter och helger.
Samtidigt som det alltid kostar 20 kronor i timmen att parkera på Krankajen är det gratis parkering i centrala Malmö på nätter och helger.
Läs mer: Allt gick snett när våra kvarter fick nya p-regler
I Rörsjöstaden där de boende inte har egna garageplatser i fastigheterna utan alltid tvingas leta p-platser på gatan vill de boende ha avgifter dygnet om. Alltså det system som vi har på Krankajen. Men där har nu trafiknämnden i Malmö tvärtom beslutat att det ska vara fri parkering på nätter och helger. Med påföljd att de med boendeparkering har fått det svårare att hitta p-platser.
Var finns logiken i detta?

Lars Nilsson

Ola Hansson

Erik Kjellner

Bengt Oldér

Jörgen Persson

Läs mer: Vi vill ha din åsikt – så här gör du
Gå till toppen