Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ekonomi

Wall Street återhämtade sig något

Det var tvära kast och upp och ner under veckans sista börsdag i New York. De stora indexen pendlade kring nollstrecket men det slutade upp för alla tre. Arkivbild.Bild: Richard Drew/AP/TT
Det var tvära kast och upp och ner under veckans sista börsdag i New York. De stora indexen pendlade länge kring nollstrecket men det slutade till sist upp för alla tre.
Dow Jones industriindex steg 1,4 procent, S&P 500 ökade 1,5 procent och tekniktunga Nasdaqs kompositindex klättrade 1,4 procent.
Sedan oron började i slutet av förra veckan har förklaringarna främst fokuserat kring rädsla för inflation och höjda obligationsräntor. När röken lagt sig i torsdags var nivåerna sådana att Dow Jones industriindex hade rasat med 10,4 procent jämfört med rekordnivån den 26 januari och S&P 500 låg 10,2 procent back från sitt rekord samma dag.
Att politikerna i kongressen lyckades nå en budgetsuppgörelse som möjliggör en öppning av statsapparaten igen gav alltså samtidigt inga våldsamma återhämtningar i New York.
Under den gångna veckan har alla tre indexen backat drygt 5 procent.
Gå till toppen