Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rosengårds hattrickhjälte: ”Jag älskar att göra mål”

Sanne Troelsgaard avgjorde säsongens första tävlingsmatch - med ett hattrick. Nu hoppas Rosengårdsspelaren bli årets skyttedrottning.
– Jag älskar att göra mål, säger hon.

Rosengårds Anja Mittag, Sanne Troelsgaard och Caroline Seger jublar efter 2–0–målet mot Vittsjö i årets första tävlingsmatch.Bild: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån
Det var strax över två hundra personer som trotsade kylan och tog sig ner till Malmö IP, för att se Malmölaget ta emot gästande Vittsjö GIK.
Rosengård, med ambitionen att återta platsen som Sveriges bästa lag, fick oväntat bra motstånd.
– Första halvlek bjöd på jättebra fotboll. Vittsjö spelar bra och jag sa till tjejerna i halvtid att det måste vara väldigt roligt att spela idag, säger Rosengårdstränaren Jonas Eidevall.
Både hemmalaget och gästerna visade upp ett bra försvarsspel och det var individuell skicklighet som krävdes för att spräcka nollan.
Med fem minuter kvar till halvtidsvilan fick nämligen Sanne Troelsgaard bollen i straffområdets högra hörn. Med högerfoten sköt hon då hårt och lågt in under gästernas målvakt.
– Jag tänkte först slå en krossboll, men sedan såg jag att det öppnades upp en lucka och tog chansen och sköt. Och det gick ju ganska bra, säger hon.
I den andra halvleken bytte Vittsjö taktik, vilket passade både Rosengård och Troelsgaard.
Matchen öppnades upp mer och Malmöspelarna tog sig enklare in i ytor som de tidigare tvingats spela runt.
Då slog den 29-årige danskan till igen. Först med vänsterfoten efter ett inspel från kanten och sedan med högern efter en djupledsboll från mitten.
– Både det andra och det tredje målet kändes ganska lätt. Det är inte så svårt när att göra mål när man har så bra spelare runt sig, säger hon och fotsätter:
– Det var roligt att göra tre mål i dag, men det viktigaste var att vi vann och att vi spelade bra.
Rosengårdstränaren var nöjd med sin tremålskytt efter 3-0 vinsten.
– Hon gör tre mål på tre olika sätt och det är så hon ska spela. Hon har haft en bra start på säsongen. Hon spelar fysiskt, har ett bra presspel och är offensivt väldigt farlig. Hon är viktig för oss, säger han.
Om Troelsgaard fortsätter tävlingssäsongen på samma sätt blir hon med stor sannolikhet också årets skyttedrottning.
– Kanske! Jag älskar att göra mål, säger hon.
Lördagens match var den första av tre i gruppspelet i Svenska cupen. Vinnaren går direkt till semifinal.
Gå till toppen