Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Pantern skickade tillbaka Redhawksspelare – vann ändå

En tunt Pantern lyckades vinna över Västervik och ta en ny övertidsseger.
– Vi var bara tre kedjor, men det gick bra, konstaterade Nicklas Jadeland efter 3–2.

Kvällens målskyttar – Sebastian Dyk och Nicklas Jadeland.Bild: PETTER ARVIDSON
Pantern valde i veckan att skicka tillbaka fyra spelare som klubben tidigare hade på lån från Redhawks. Det handlade om Lukas Haudum, Malte Setkov, Axel Björklund och Oscar Eklind.
Beslutet togs av nye tränaren Joby Messier.
Det gjorde att Pantern var kort med folk i truppen och bara kom till Västervik med 15 utespelare.
– Alla fyra har kört på bra när de varit här, jätteduktiga och har behövts, sa Nicklas Jadeland som menade att han inte hade någon insyn i situationen där plötsligt försvann fyra spelare från truppen.
– Det är möjligt att det snart kommer andra som fyller på truppen. Jag vet inte. Det är inte mitt bord. Spelarna spelar och det andra får skötas av andra.
Laget fick omdisponeras en del efter förändringarna och det blev viktigare att hushålla med krafterna mot Västervik. Nicklas Jadeland gav Pantern ledningen två gånger, men Västervik kvitterade och tog matchen till förlängning. Där satte Sebastian Dyk segermålet 33 sekunder in i förlängningen.
– En skön seger med tanke på situationen att vi är lite kort om folk. En riktig kämpa seger där alla krigade för varandra.
– Två poäng är bra med tanke på att det är så tajt och man lättar halkar efter om man åker på en förlust, sa Nicklas Jadeland.
De fyra som petades från truppen spelade också match under lördagen. Lukas Haudum med Redhawks i SHL och de övriga tre fick spela med Redhawks J20-lag i Leksand. I den matchen satte Oscar Eklind avgörande 4–3 framspelad av Malte Setkov.
Gå till toppen