Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Redhawks tog viktig seger inför ledigheten

Den tunga förlusten mot Rögle i Arenan i måndags sved för Malmö Redhawks. I mötet med Linköping fick man revansch med en skön 2–1-seger.

Linköpings Adam Ginning ser pucken gå i mål när Malmö Redhawks Nichlas Hardt gör 0-2-målet.Bild: JOSEFINE LOFTENIUS
Det var vassa chanser åt båda hållen inledningsvis, men det var Redhawks som lyckades ta ledningen.
Halvvägs in i den första perioden kom Redhawks ledningsmål.
I powerplay kunde Rhett Rakhshani trampa runt och sprätta upp ledningsmålet bakom Jonas Gustavssoni Linköpingsmålet. Ett läckert solonummer.
Redhawks hade strax innan målet lyckats klara av spel både i tre mot fem och fyra mot fem.
I mitten av den andra perioden ökade Nichlas Hardt på Redhawks ledning till 2–0 när han satte dit en retur efter ett skott från backen Niklas Arell. Målet kom efter att Redhawks hade skaffat sig visst grepp och skapat ett större tryck mot Linköpingsmålet.
Med 4.38 kvar av andra perioden kom en Linköpingsreducering. Daniel Olsson-Trkulja överlistade en skymd Oscar Alsenfelt.
Det blev matchens sista mål även om Linköping hade en tung press i tredje perioden då man vann skottstatistiken med 12–1.
Storspel av Oscar Alsenfelt räddade Redhawks. Laget kunde ta en viktig trepoängare innan en kortare ledighet väntar.
Matchen var viktig för båda lagen när man har kommande slutspel i tankarna. Dagens match var en 6-poängsmatch. Nu är det fem poäng som skiljer lagen i tabellen.
För Redhawksspelarna väntar nu ett kortare OS-uppehåll. Från och med måndag väntar ledighet och laget har återsamling är den 19 februari. Nästa match är den 24 februari mot HV71.
Gå till toppen