Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Skada bakom LB07:s cupförlust

Skada ställde LB07 borta mot Linköping. Då blev de regerande svenska mästarinnorna en för svår nöt att knäcka. "Efter smällen blev vi för stirriga", säger LB07-tränaren Otto Persson.

Limhamns Anna Björk Kristjánsdóttir var tillbaka i LB07, från studier på Island. Enligt hennes tränare hade hon behövt mer tid tillsammans med sina lagkamrater.Bild: Simon Eliasson/Bildbyrån
Om det var kallt i Skåne var det ännu värre i Östergötland, under Svenska cupens första omgång. Och kanske var det skåningarnas ovana med kyla som låg bakom den sega matchinledningen? Eller det faktum att det blott var gästernas andra match för säsongen?
– Vi har bara spelat en enda träningsmatch i år och det var mot ett hyfsat danskt lag. Nu mötte vi ett väldigt bra svenskt lag, så vi fick det mycket svårare i vårt presspel, säger Otto Persson och fortsätter:
– De börjar bättre än oss, men efter tjugo minuter växer vi oss in i matchen.
Det var ungefär då matchen vände - igen. Den här gången berodde vändningen dock på en skada i LB07.
Ytterbacken Maria Möller Thomsen åkte på en lårkaka och tvingades byta. In kom istället Elin Björklund.
– Vi blir stirriga och tappar kommandot efter bytet. Det hade tagit oss ett tag att lyfta oss. När vi då tvingades göra ett byte behövde vi samtidigt mer tid till att spela in Elin i matchen. Det utnyttjade Linköping och gjorde mål på ett skott utifrån, säger Otto Persson.
Trots 1–0–underläget spelade gästerna ändå upp sig.
– Vi är med i 75 minuter, men sedan orkar vi inte på slutet. Matchen dör när de gör 2–0, säger Persson.
Matchen slutade till slut 3–0 till östgötarna. Ett resultat som Persson inte var helt nöjd med.
– Det är lite surt. Spelarna är ändå halvnöjda eftersom vi gjorde en bra prestation, men vi har en del att jobba på.
Gå till toppen