Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Amerikanska skådespelarfacket tar strid mot sextrakasserier

SAG-AFTRA:s ordförande Gabrielle Carteris. Arkivbild.Bild: Chris Pizzello/AP/TT
Det amerikanska skådespelarfacket SAG-AFTRA har en ny policy som ska hjälpa sina medlemmar att identifiera och hantera sexuella trakasserier.
Enligt policyn har arbetsgivaren ett juridiskt ansvar att rapportera missförhållanden samt göra det möjligt för arbetstagarna att enkelt vidta åtgärder.
– För att verkligen förändra kulturen måste vi vara modiga och villiga. Policyn definierar vad sexuella trakasserier är och vilka rättigheter våra medlemmar har, säger förbundets ordförande Gabrielle Carteris enligt Variety.
Hon berättar också att fler initiativ är på gång. Bland annat ska SAG-AFTRA erbjuda utbildningar och öka insatserna för att garantera sina medlemmars säkerhet.
Fackförbundets åtgärder kommer efter att Hollywood i höstas skakades av metoo-rörelsen då kvinnor vittnade om sexuella trakasserier och övergrepp. Rörelsen tog fart efter att jätteproducenten Harvey Weinstein anklagats för bland annat våldtäkt.
Gå till toppen