Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Lugitränaren efter poängförlusten: "För mycket egoistiskt tänkande"

Frustrationen och besvikelsen var påtaglig i Lugi efter en missad seger mot Önnered.
– Det är för mycket egoistiskt tänkande hos vissa spelare, sa Lugitränaren Dragan Brljevic efter 24-24-matchen.

Ebba Engdahl och Lugi fick bara med sig en poäng.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Det blev ett långt spelarmöte i Lugis omklädningsrum efter 24–24. Spelare och tränare behövde rannsaka sig själv efter en match där Lugis anfallsspel aldrig lyckades lyfta och försvarsspelet blev för individuellt.
– Efter vissa matcher känner vi att vi behöver prata längre än andra, konstaterade Lugitränaren Dragan Brljevic när han lämnade omklädningsrummet.
Resultatet är ingen katastrof för framtiden, men Lugi är tillbaka till att man inte spelar som ett lag och det var vad som bekymrade Dragan Brljevic mest efter det oavgjorda resultatet.
Söndagen präglades av att många nyckelspelare värderade lägena svagt, men också av ett offensivt spel som var trögt och många gånger fantasilöst.
– Det blev väldigt mycket "putsa fönster" och det tror jag handlar mycket om en rädsla att ta ansvar, sa Dragan Brljevic, som även menade att många spelade mer för jaget än för laget.
– Här finns mycket talang, men de är långt ifrån färdiga spelare och det är vad vissa spelare tror att de redan är. Det ser jag som vårt största problem just nu, menade Dragan Brljevic när han delade ut kritik till laget efter poängförlusten.
Veteranen Ebba Engdahl lämnade arenan med tunga steg. Hon var i händelsernas centrum på slutet där hon – med halvminuten kvar – först spelade fram Kajsa Dahlberg till 24–23 med en delikat passning, men orsakade sedan straffen i slutsekunden där Önnered satte 24-24.
– Det är så klart en stor besvikelse just nu, sa hon.
Samtidigt ville Ebba Engdahl inte tvivla på att laget som svajat ordentligt i prestationerna under säsongen ska kunna få det att stämma till slutspelet och allra helst lite innan dess.
– Det är lite klyschigt, men det är bara att fortsätta analysera vad som är bra och mindre bra och jobba vidare. Sedan får vi väl knyta näven också, men jag är övertygad om att vi ska ta oss ur det här. Jag har en stor tro på laget och vet att vi har mycket mer i oss. Vi får ofta till det betydligt bättre på träningarna och sedan blir det frustrerande när vi inte lyckas med det på matcherna.
Efter 17 spelade omgångar brottas Dragan Brljevic fortfarande med en stor fråga.
– På träningarna ser de ut som svenska mästare. Frågan är hur jag ska få med det ut till matcherna?
Gå till toppen