Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Skrällsilvret kan lyfta hemma-VM

En av de största svenska skidskytteskrällarna i historien, säger förbundsordföranden Olle Dahlin om Sebastian Samuelssons OS-silver. Nu hoppas han att framgångarna ska lyfta intresset för VM i Östersund 2019. – Om vi har världsstjärnor så kommer det att dra publik, säger han till TT.

Silvermedaljören Sebastian Samuelsson (t.v.) poserar för en selfie tillsammans med lagkamraten Jesper Nelin herrarnas skidskyttejaktstart.Bild: Andreas Hillergren/TT
Svenska skidskytteförbundets ordförande Olle Dahlin är på plats i Sydkorea i egenskap av vice ordförande i det internationella förbundet.
Att han skulle få se en individuell svensk OS-medalj var inget han hade räknat med.
– Det här var inte så illa för en junior. Det här är nog en av de största skrällarna jag har sett, om vi ska använda det ordet. Det är helt fantastiskt det som har hänt svenskt skidskytte här i dag, säger Olle Dahlin.
Samtidigt såg han det inte som helt uteslutet efter de starka insatserna i sprint, både från Samuelsson och från Hanna Öberg på damsidan.
– Jag kände att det låg lite i luften efter sprinttävlingarna, både Hanna och Sebastian hade möjligheten. De gjorde väldigt stabila lopp och var båda bara ett skott ifrån att stå på pallen bägge två.
Dahlin gläds också åt att Sverige efter några knackiga år åter börjar etablera sig i världstoppen. Inte minst är det ett gott besked inför hemma-VM i Östersund 2019.
– Inte minst med tanke på publiken. För om vi har världsstjärnor så kommer det att dra mer publik. Det känns helt fantastiskt.
Läs alla artiklar om: Vinter-OS 2018: Skidskytte
Gå till toppen