Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Dags för Elvis att möta skånska jazzversioner

Den osannolika kombinationen Elvis möter jazz på skånska intar på onsdagskvällen Palladium i Malmö. Konserten sålde slut för flera veckor sedan, men Ulf ”Masken” Andersson hoppas på en fortsättning för projektet.

Ulf "Masken" Andersson och Anna-Mia Barwe.Bild: Bosse Bergdahl
Ulf ”Masken” Andersson är för Malmöpubliken känd för allt mellan att ha varit trummis i 60-talspopbandet The Gonks, till att ha dj:at överallt under 70-talet, startat bandet Rock’n’Roll Torpedoes, gjort julshowen ”Blue Christmas” och mycket mycket annat. Jazzsångerskan Anna-Mia Barwe spelade tillsammans med Sven Bjerstedt i början av 2000-talet in plattan ”Jazz po skånska” med svensköversatta versioner av jazzklassiker.
Nu möts dessa världar på Palladium i Malmö på onsdagskvällen.
Hur kommer man på en sådan här kombination?
– Jag fick en fråga från en förening om att spela och de undrade om jag hade något nytt program, men jag kunde inte komma på något då. Men sen skramlade det till och jag kom att tänka på ett samarbete jag gjort med Anna-Mia tidigare. Jag tycker de här översättningarna som hon och Sven Bjerstedt gjort är så fyndiga med ”Honeysuckle rose” som blir ”Har ni cykellås” och så vidare, säger Ulf ”Masken” Andersson.
– Så tanken är att vi ska ta mina Elvis-låtar och deras jazzlåtar och blanda dem. Sen får Anna-Mia sjunga någon Elvislåt och jag någon jazzlåt. Jag ska till och med göra något som jag inte gjort sedan far gick i pappslöjden. Jag ska scat-sjunga, säger Ulf Andersson.
Vad har Elvis och jazz på skånska gemensamt?
– De möts ju i blues i botten. Jag började själv som tradjazztrummis innan The Beatles dök upp och rev av ”She loves you” i tv. Då var vi några unga killar som ville starta popband istället.
Blir det någon fortsättning på detta?
– Vi gör ju en spelning imorgon onsdag på Palladium i Malmö och sen en på Kulturkvarteret i Kristianstad på fredag. Sen har vi några som har uttryckt intresse för att köpa konserten, men vi har velat se hur det sitter först. Vi hoppas innerligt att vi kan få göra det igen.
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen