Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hon blir Lunds nya kommunikationschef

Johanna Davander heter Lunds kommuns nya kommunikationschef. Hon kommer närmast från samma jobb i Kävlinge och tillträder tjänsten i maj.

Johanna Davander, blivande kommunikationschef i Lunds kommun.Bild: Kävlinge kommun
I höstas köptes Lunds kommuns förra kommunikationschef Eva Johannesson ut. Hon och kommunledningen hade olika uppfattningar om uppdraget. Exakt vari olikheten låg och hur de inblandade parterna såg på uppdraget ville ingen av dem uttala sig om.
Har kommunledningen och den nya kommunikationschefen samma uppfattning om uppdraget den här gången?
– Det hoppas jag verkligen. Det gäller att hålla den dialogen levande, säger Carin Hillåker, tillförordnad kommundirektör
Vad är det viktigaste i uppdraget?
– Kommunikationsavdelningen är relativt ny. Vi har lagt grunden men nu behöver vi ta nya steg. Bland annat vill vi förstärka den strategiska kommunikationen och få ihop helheten, så att vi jobbar på ungefär samma sätt på de olika förvaltningarna. Idag ser kommunikationsarbetet lite olika ut i olika delar av kommunen.
Vad innebär egentligen strategisk kommunikation?
- Det är svårt att svara på så här kort. Men man kan säga att det handlar om kommunikationen kring frågor som är strategiskt viktiga för Lunds kommun, frågor som ytterst bestäms av politiken.
Johanna Davander är för närvarande kommunikationschef i Kävlinge kommun och har tidigare jobbat som biträdande kommunikationschef på Skånes universitetssjukhus. Enligt Carin Hillåker är hon som "klippt och skuren för uppdraget".
– Hon har jobbat med de här sakerna i mindre skala i Kävlinge, där hon har byggt upp kommunikationsverksamheten och arbetat mycket med strategisk kommunikation och varumärkesbyggande. Hon har också lett digitaliseringen av kommunikationsarbete i Kävlinge.
Sydsvenskan har utan framgång sökt Johanna Davander.
Gå till toppen