Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Djurbladet

Hund ville ha pannkaka – satte eld på köket

Det började som ett kurr i en hundmage och slutade med tjutande brandbilar.

En övervakningsfilm visar hur branden startade. Skärmdump från Facebook: Southwick Fire Department.
När en familj i Southwick i den amerikanska delstaten Massachusetts var borta lyckades en hungrig golden retriever i jakt på kalla pannkakor sätta eld på köket, rapporterar Huffington Post.
En övervakningsfilm visar hunden när den går bort till spisen, ställer sig på bakbenen och börjar roffa åt sig av resterna av pannkaksmiddagen på diskbänken. I samband med detta råkar den sätta igång gasbrännarna och eldslågor slår strax ut från spisen.
Pannkakshunden, tillsammans med familjens andra golden retriever, lägger sig sedan i soffan och betraktar när röken sprider sig ut i rummet medan brandlarmet tjuter.
Videon över dramat har lagts ut på Southwicks brandkårs Facebooksida för att visa på hur viktigt det är att ha ett fungerande brandlarm.
För den här händelsen fick ett lyckligt slut. Videon visar när blåljuspersonal tar sig in i hemmet och påbörjar släckningsarbete. En av männen klappar på hunden som glatt viftar på svansen.
Gå till toppen