Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotboll

Oväntade draget – Ghoddos förlänger med Östersund: ”Bäst för mig”

Saman Ghoddos står inför karriärens häftigaste utmaning: Sextondelsfinal i Europa League mot Arsenal. Anfallaren från Malmö har värmt upp genom att skriva på ett nytt kontrakt med Östersund.

– Jag trivs jättebra här, säger han.
Saman Ghoddos är från Oxie i Malmö. Han skrev på för Östersund inför säsongen 2016.Bild: PETTER ARVIDSON
Saman Ghoddos hade kontrakt med Östersund över säsongen 2019.
Det är nu rivet.
Nya avtalet sträcker sig till och med 2020.
– Jag har haft ett bra snack med Daniel Kindberg [ÖFK:s ordförande]) och med min agent. Vi har kommit fram till att det här är bäst för mig just nu, säger Saman Ghoddos till osdsport.se.
Läs mer: ”Kallade mig landsförrädare”
Östersunds ordförande Daniel Kindberg är glad över att ha fått succéanfallaren att förlänga.
– Saman Ghoddos har redan visat att han hör hemma på den högsta europeiska nivån. När han nu får fortsätta att utvecklas hos oss så bedömer jag att det kommer att göra att han behåller sin absoluta toppnivå. Han har visat lojalitet för sin klubb under en lång tid och det visar på Samans storhet. Vad som händer i framtiden med Saman har ju helt och hållet med hans egna prestation att göra, säger Daniel Kindberg.
Många klubbar har ryckt i Saman Ghoddos i vinter - ÖFK har bland annat nobbat ett bud på miljoner kronor från spanska Celta Vigo - och man kan nog förutsätta att han höjer sin lön ordentligt i och med det nya kontraktet.
Läs mer: Trots 50 miljoner – Östersund vägrar sälja Ghoddos
Mycket talar också för att 24-åringen inte blir kvar hela kontraktslängden i ÖFK. Klubbens ordförande Daniel Kindberg har tidigare talat om att sälja sin anfallare till sommaren.
– Men det är inget som säger att jag skulle lämna ÖFK då. Jag trivs jättebra här och alla vet om det och jag ska fortsätta mitt äventyr här. Jag måste ju prestera ännu bättre framöver om det ska komma högre bud än det kommit hittills under min tid i Östersund. Just nu nu fokuserar jag på att göra en bra säsong här.
Läs alla artiklar om: Fotboll: Europa League 2017/18
Gå till toppen