Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Svedala

Redovisningen kom bort – nu kan S bli utan partistöd

En bortkommen redovisning kan göra att Socialdemokraterna i Svedala blir utan partistöd under valåret 2018.

Ambjörn Hardenstedt (S) är oppositionsråd i SvedalaBild: Patrik Renmark
Alla partier i Svedala får kommunalt partistöd utifrån storlek. För Socialdemokraterna skulle det i år handla om 131 000 kronor.
Men ett villkor för att pengarna ska betalas ut är att användningen av tidigare års stöd redovisas till kommunen senast den 30 juni varje år. Nu har det visat sig att redovisningen från Socialdemokraterna saknas för 2016.
– Jag skrev redovisningen och printade ut den hemma och tog med den till kommunhuset och kopierade den. Jag har en klar bild av att jag har lagt den i något postfack där. Men något måste ha hänt, säger Ambjörn Hardenstedt (S), oppositionsråd och redovisningsansvarig i sammanhanget.
På kommunkansliet säger man sig inte ha sett till någon redovisning från partiet.
– Det är olyckligt att det har blivit som det har blivit. Om den nu har försvunnit eller om jag har lagt den fel, säger han.
När det hela nyligen uppdagades lämnade Hardenstedt omedelbart in en redovisning. Detta skedde dock ett drygt halvår för sent.
När kommunstyrelsen på måndagen fattade beslut om partistödet för 2018 sköts därför utbetalningen av Socialdemokraternas pengar upp.
I stället blir det nu kommunfullmäktige som får avgöra om man ska ha överseende eller strikt följa reglerna och hålla inne stödet.
Hur påverkar det om ni mister partistödet under ett valår?
– Det är så klart ett avbräck. Men partiet har ju en ekonomi som gör att vi kan hantera ett val.
Hur tror du fullmäktige ser på det här?
– Jag vet inte och vågar inte gissa. Vi får helt enkelt se, säger Ambjörn Hardenstedt.
Gå till toppen