Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Se ex-MFF:arens lekstuga i USA: ”Fantastisk speluppfattning”

Förra MFF-spelaren Magnus Wolff Eikrem blir allt mer hemtam i sin nya fotbollsvardag i USA och hyllas för sin kreativitet och speluppfattning – som här när norrmannen har lekstuga på försäsongen.

Magnus Wolff Eikrem på träningslägret med MFF i spanska Salou för ett år sedan.Bild: PETTER ARVIDSON
Fem före detta MFF-spelare har dragit över Atlanten och finns med när den amerikanska fotbollsligan MLS drar igång första helgen i mars.
Yoshimar Yotun var först ut när han lämnade Malmö FF för Orlando City redan i somras.
Anton Tinnerholm och Jo Inge Berget är nyförvärv i New York City, medan Magnus Eriksson tar plats i San José Earthquakes och Magnus Wolff Eikrem återfinns i Seattle Sounders.
Norrmannen har stuckit ut på lagets försäsongsläger i Arizona, inte minst i träningsmatchen mot Cal United (med höjdpunkter som går att se här ovan). Eikrem gjorde två mål och flera läckra framspelningar när Seattle vann med 5–1.
"Nyförvärvet Eikrem har verkligen sett så bra ut som annonserats, spelar smart och med fantastisk speluppfattning som dukar upp för lagkamraterna", skriver klubben på sin webbplats.
Svenska landslagsmittfältaren Gustav Svensson skojar till det när han får frågan om hur det med ännu en skandinav i laget.
– Han är ju norrman och vi gillar ju egentligen sådana killar, men det är en väldigt duktig spelare som jag känner väl till från hans tid i Malmö.
Seattles tävlingssäsong drar igång den 22 februari med åttondelsfinal i nord- och mellanamerikanska Champions League mot Santa Tecla från El Salvador. Den 4 mars är det ligapremiär hemma mot Los Angeles FC.
Läs alla artiklar om: Proffskollen
Gå till toppen