Fotboll

Tobias Sana hyllas efter målet: Kört över motståndet

Tobias Sana blev matchhjälte för Århus med ett kanonskott i andra halvlek. Nu hyllas den förre MFF-mittfältaren av sin tränare.

Tobias Sana lämnade Malmö FF förra sommaren efter att ha misslyckats med att ta en plats i laget på två och en halv säsong.
Flyttlasset gick till danska AGF från Århus.
Där har karriären fått ett lyft. Han är ordinarie hos ligaelvan och har gjort tre mål och tre assist på tjugo matcher.
När AGF bortabesegrade Hobro i omstarten av den danska ligan i måndags satte Tobias Sana matchens enda mål. Ett snyggt skott i borta gaveln från utanför straffområdet efter 65 minuter.
– Det var ett fint mål, men inte ett av min karriärs bästa. Men å andra sidan kanske det var ett av de viktigaste. Med de här tre poängen får vi avstånd till bottenlagen och har nu bara fem poäng upp till topp-sex, säger Tobias Sana till BT.
Efter målet sprang Tobias Sana bort till AGF:s nye assisterande spanske tränare Ruben Selles.
– Vi har ett nära förhållande. Han tänker fotboll och ger mig massa goda råd varje dag. Därför förtjänade han en kram, säger Sana.
Århustränaren David Nielsen hyllar sin mittfältare.
– Det överraskar mig inte att Sana var bra mot Hobro. I varenda match på försäsongen har han i det närmsta kört över motståndet.
– Lyftet beror på att han har jobbat med sig själv. Hans karriär har varit speciell med sejourer i klubbar på övre halvan i Europa. Nu är han i AGF. Här visar han att han är hungrig som spelare, och att han har ledaregenskaper. Han guidar de unga och har en fantastisk mentalitet, säger David Nielsen till BT.
Läs mer:En matchvinnare och åtta bänknötare – upp och ner för forna MFF-stjärnor
Läs alla artiklar om: Proffskollen
Gå till toppen