Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Två gripna för bilinbrott på Ikeas parkering

Tack vare tips från allmänheten kunde polisen gripa två män misstänkta för två olika bilinbrott under måndagen.

Bild: Ingemar D Kristiansen
Sydsvenskan har tidigare rapporterat om de bilinbrott som dagligen drabbar kunderna på Svågertorps parkeringar.
Det var klockan 12 på tisdagen som ett vittne larmade 112 efter att ha sett två personer bryta sig in i en bil på parkeringen vid Ikea på Svågertorp. Vittnet såg att tjuvarna lämna platsen i en grå Volvo V40 – och kunde lämna registreringsnumret till polisen.
Läs mer: Kunder drabbas dagligen av inbrott i bilar på parkeringarna på Svågertorp
En halvtimme senare larmade ytterligare en person polisen. Personen hade avbrutit ett pågående bilinbrott i Lockarp, ett par kilometer från Ikea. Även där lämnade tjuvarna platsen i en grå Volvo V40.
Strax därpå stoppade en polispatrull den aktuella bilen vid trafikplats Lindeborg och två män kunde gripas.
Misstänker ni att de här männen kan ligga bakom fler bilinbrott på Svågertorp?
– Det får vi återkomma till. Nu har vi precis stoppat dem så vi får se om bilen förekommer i andra anmälningar i och händelser. Men det är ju mycket bilinbrott vid Ikea och andra köpcentrumsparkeringar under dagtid – så det är bra om vi kan plocka bort en del av personerna som ligger bakom, säger Stephan Söderholm, informatör vid polisens ledningscentral.
Vad kan man själv göra för att förhindra bilinbrott?
– Det man kan tänka på är att inte lägga synliga värdesaker i bilen, som handväska, laptops eller mobiltelefoner. Värdesaker ska man låsa in i bagageluckan eller gömma.
Gå till toppen