Malmö

Fyra personer åtalas för att ha misshandlat och rånat tonåring

En man i sena tonåren tvingades in i en bil i Husie och blev brutalt rånad och misshandlad. Nu åtalas två 17-åriga pojkar, en 18-årig kvinna och en 26-årig man för dådet.

Händelsen skedde i november i fjol.
En man i sena tonåren promenerade längs Husie kyrkoväg tillsammans med två vänner när en bil plötsligt stannade intill dem. I bilen satt fyra okända personer som tvingade in tonåringen i baksätet och körde iväg.
Den unge mannen blev slagen flera gånger i ansiktet och tvingades att tömma alla fickor och lämna över sina tillhörigheter. Den 26-årige mannen tog även stryptag och hotade att döda honom. Efter att han hade överlämnat bland annat bankkort, plånbok och en ytterjacka, stannade bilen och gärningsmännen kastade ut honom. Han blev släpad längs marken, sparkad i huvudet och lämnad ensam på marken.
Den unge mannen fick andnöd, svullnader och blödningar av våldet han utsattes för. Han bröt också näsbenet. Åklagaren bedömer brottet som grovt, dels på grund av det allvarliga våldet, dels eftersom den unge mannen i princip frihetsberövades i bilen och fruktade för sitt liv och säkerhet.
Den 26-årige mannen åtalas för grovt rån, alternativt rån och grov misshandel. De två 17-åriga pojkarna och den 18-åriga kvinnan åtalas för medhjälp till rån. Samtliga personer förnekar brott.
Gå till toppen