Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Häktad nekar till sprängdåd

Efter en knapp halvtimmes förhandling beslutade tingsrätten på onsdagen att häkta den anhållne 31-åringen. Mannen är en av de misstänkta för sprängdådet mot Tre Skåne-huset i Malmö den 21 januari.

Bild: Hussein El-alawi
Den 31-årige mannen som greps i måndags förmiddag, häktades idag av tingsrätten som på sannolika skäl misstänkt som en av gärningsmännen bakom sprängningen i Rosengård den 21 januari.
Brottsrubriceringen är "allmänfarlig ödeläggelse, gemensamt och i samförstånd med annan/andra" vilket betyder att minst en person till misstänks för brottet. Den eller dessa eventuella medbrottslingar är fortfarande på fri fot. Om mannen döms riskerar han minst 2 års fängelse.
Häktningsförhandlingen hölls bakom stängda dörrar i Rättscentrums stora säkerhetssal. En handfull uniformerade poliser bevakade förhandlingarna, vilket visar på att polisen ansåg att det fanns anledning till förstärkt säkerhet.
Läs mer: 31-åring anhållen för sprängningen mot Tre Skåne-huset
Mannen nekar till anklagelsen samt ville inte ha restriktioner, det vill säga begränsad kontakt med omvärlden under häktningstiden. Något som Tingsrätten i slutändan dock bedömde som nödvändigt för att mannen inte ska kunna påverka utredningen.
På frågan hur bevisläget set ut svarar är åklagare Magdalena Tesfai:
– Jag kan inte uttala mig om någonting just nu.
Läs alla artiklar om: Explosion på Rosengård
Gå till toppen