Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Helvegetariska Satori stänger i Malmö – ersätts av ny asiatisk restaurangkedja

Det vegetariska kaféet Satori på Kalendegatan i Malmö stänger inom kort och kommer att ersättas av den nya asiatiska restaurangkedjan Woki som öppnar i sommar.

Den 8 februari öppnade den asiatiska restaurangkedjan Woki sin första restaurang. Platsen var Nordstan i Göteborg. Bakom kedjan står paret Johan och Paula Röhss som har helt annan bakgrund än restaurangbranschen.
– Själv har jag jobbat som marknadschef på Pripps och arbetat på Telia och Nationalmuseum. Men vi är bra på att bygga team och har hittat folk som har bakgrund i restaurangbranschen, berättar Paula Röhss för Dygnet Runt.
Med Woki vill de göra det enklare att äta spännande, nyttig och prisvärd asiatisk mat.
– Hos oss hittar man rätter som är gjorda på hållbara råvaror, spårbara grönsaker och vår personal har schyssta villkor. Det är inte alla i den här branschen som har kollektivavtal, men det har vi, säger Paula Röhss.
På Woki hittar man rätter som cashew chicken, sticky ribs, hot korean shrimps och mycket annat.
Målet för Woki är att inom fem år ha öppnat 25 restauranger. Och den andra av dem blir i Malmö i sommar. De har letat ett bra läge i Malmö och då kommit i kontakt med ägarna till Satori som ligger på hörnet Kalendegatan/Stora Nygatan.
– Vi tar över lokalen 1 mars och Satori kommer att stänga inom kort, säger Paula Röhss.
Nya asiatiska restaurangkedjan Woki flyttar in i Satoris nuvarande lokaler på Kalendegatan. OBS: Bilden är ett montage.Bild: Montage: Moa Abrahamsson Byström
Det helvegetariska kaféet Satori öppnade för fyra år sedan och grundades av Göteborgs kafédrottning Eva Olsson som även ligger bakom Fröken Olssons kafé och Condeco. Dygnet Runt har inte lyckats få tag på representanter för Satori för att få veta varför de stänger.
Planerar ni fler restauranger i Skåne?
– Ja, vi tänker att vi vill arbeta klustervis, så vi tänker leta lokaler runt Göteborg och i Skåne. Gärna längs kusten från Malmö upp mot Göteborg, säger Paula Röhss.
Kan det även bli fler i Malmö?
– Det skulle vi absolut kunna tänka oss så länge det är lagom avstånd till restaurangen på Kalendegatan, säger Paula Röhss.
Göteborgsrestaurangen har öppet 10.30–22 och Paula Röhss berättar att de planerar något liknande i Malmö.
Håll koll på Malmös restaurangliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen