Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Sav och Bloom in the park kan prisas av White Guide

Tre skånska krogar kan prisas av White Guide i år – restaurangerna Bloom in the Park och Embassy of Sagrantinia är nominerade för Årets serviceupplevelse och Sav för Årets dryckesupplevelse.

Igi Vidal på Embassy of Sagrantinia och Sven Jensen och Alexander Fohlin på Sav.Bild: Peter Frennesson Lars Brundin
Förra veckan kunde Dygnet Runt berätta att 15 nya skånska krogar tar sig in i årets White Guide. Bland andra finns Mastio, MJ’s, Mutantur, Riket och Klein’s mat finns bland nykomlingarna. Exakt vilka placeringar de skånska restaurangerna får i guiden återstår att se den 5 mars när det är dags för White Guide-galan i Stockholm.
Läs mer: Mastio, MJ's och Riket bland nykomlingarna i årets White Guide
Men nu står det klart att flera skånska restauranger har chansen att prisas på fler sätt av prestigefyllda guiden.
Utmärkelsen Årets serviceupplevelse delas ut till en restaurang som utvecklat och berikat servicekulturen och briljerar i att ta hand om sina gäster och att förmedla kunskap om mat och dryck. I den kategorin är Igi Vidals två Malmörestauranger Bloom in the Park och Embassy of Sagrantinia gemensamt nominerade.
Läs mer: Nattöppet kök, klädkod och ambassadskänsla i Michelinkrögarens nya restaurang
Restaurangerna hyllas ”för att ha skapat en skräddarsydd service där vi överraskas, utmanas och uppmanas – allt i en helhetsupplevelse från entré till att vi förflyttas till systerrestaurangen för kaffe”.
Läs mer: Michelinkrog i Malmö såld – förvandlas till nordiska restaurangen Sav
Årets dryckesupplevelse är ett nytt pris för i år. White Guide har tidigare delat ut priserna Årets Vinupplevelse och Årets Ölupplevelse – men lämnar nu de kategorierna för att inkludera fler drycker i kategorin.
Och faktum är att restaurangen Sav i Tygelsjö utanför Malmö hyllas just för sin alkoholfria dryckesmeny. I nomineringen skriver White Guide att restaurangen har ”skapat ett sensationellt bra alkoholfritt dryckespaket som gör en middag här minst lika kul för den som avstår alkohol”.
Vilka som kammar hem Årets dryckesupplevelse och Årets serviceupplevelse tillkännages på White Guide-galan den 5 mars.
Läs mer: Så känner du igen en bra restaurang – skånska krogprofilernas tips
Håll koll på Malmös krogliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Läs alla artiklar om: White Guide 2018
Gå till toppen