Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vellingebornas berättelser blir startskottet på en 340 mil lång reportageresa

Gåsen har blivit en drönare men annars är mycket sig likt när journalisten Martin Schibbye ger sig ut på en 340 mil lång reportageresa i Nils Holgerssons spår. Första stoppet genom det "Verkliga Sverige" är Vellinge.

"Det finns ofta en polemik i det som rapporteras. Det är mycket positivt eller negativt – svart eller vitt. Vårt mål är att skildra vardagen för människorna som bor på orterna vi besöker", säger journalisten Martin Schibbye.Bild: Micaela Landelius
Förlagan och inspirationen för projektet är "Nils Holgerssons underbara resa" och precis som i Selma Lagerlöfs roman sträcker sig rutten från Skåne till Lappland. Tanken är att det ska bli ett huvudreportage från varje landskap och att materialet ska presenteras både som artiklar och som filmade inslag och intervjuer.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen