Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ny branschförening vill sätta skånska e-handlare och logistiker på kartan

En ny intresseförening har sett dagens ljus. Föreningen, som döpts till Floe, samlar skånska e-handlare och logistiker.

Den enande kraften ska generera fler synergieffekter och sätta Skåne på kartan.
– De branscher vi representerar omsätter 365 miljarder kronor i Skåne och sysselsätter 110 000 personer. Det finns ingen enad röst som talar för våra frågor. Det vill vi ändra på, säger Karsten Deppert, ordförande för Floe.
Karsten Deppert.Bild: Jenny Leyman
Föreningen ska föra medlemmarnas talan i samhällsfrågor och verka som ett forum där e-handlare och logistiker kan mötas, nätverka och utbyta kunskap.
– Eftersom logistik är en möjliggörare för e-handel, medan e-handel i sin tur är en accelerator för logistikens utveckling, kan vi skapa synergieffekter genom att sammanföra dessa områden. E-handel och logistik går hand i hand, säger Karsten Deppert.
Föreningens styrelse består av Karsten Deppert, Amelie Lidén, Dan Nilsson, Pernilla Derwik, Jan Magnusson, Jesper Brandin och Daniel Hellström. Kanslichef och koordinator är Elin Fornander.
Under våren kommer föreningen att arrangera olika nätverksträffar, och events tillsammans med samarbetspartners. Dessutom arrangerar Floe och Region Skåne tillsammans ett seminarium i mars med fokus på infrastruktur och godstransport.
Gå till toppen