Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tretton radhus får en gemensam pool

Ett radhusområde på Solbacken med gemensam pool fick klartecken på torsdagens sammanträde i stadsbyggnadsnämnden. I Oxie får det byggas i 73 hyresrätter i tre bostadshus och drygt 150 bostadsrätter i Limhamns sjöstad.
Radhusen har ritats av Hauschild + Siegel arkitekter.
Bostadsrättsföreningen delar en utomhuspool.
•Solbacken. Hauschild + Siegel arkitekter har fått klartecken för tretton radhus på Solbacken I hörnet Vilebovägen/Vendelsgången, Radhusen bildar en bostadsrättsförening där samtliga bostäder får egen trädgård men det ska finnas en gemensam gård med pool, grönområden, lekytor, cykelverkstad, bastu och växthus. Dessutom en gemensam parkering med plats för bilpool och på taken ska det finnas solceller.
Holmas förvandling är på väg in i andra etappen när en ny detaljplan för området ska tas fram.
• Holma. 350 bostäder, en förskola med 80 platser, ett parkeringshus och en flytt av Hyllie folkets hus. Förtätningen av Holma går nu in i en ny fas när en ny detaljplan ska tas fram.
Men för att planerna ska bli verklighet krävs att odlingsområdet Krattan tas bort, precis som nuvarande livsmedelsbutik. I planerna vill Malmö stad bygga både lägenheter och radhus och dessutom ska det vara en blandning av såväl hyresrätter som bostadsrätter. Det aktuella området ligger längs Pildammsvägen som är tänkt att göras om till en stadshuvudgata – det vill säga en smalare gata där hastigheten begränsas.
Läs också Holmas förvandling ska fortsätta
Oxie. Även Oxie centrum ska förtätas. Trianon har fått bygglov för tre bostadshus med totalt 73 hyresrätter får bygglov på en idag obebyggd tomt mellan Oxie centrum och tågstationen längs Tegelbruksvägen/Lertegelvägen. I markplan finns plats för lokaler för handel och kontor.
Yellon arkitekter har ritat husen på Geijersgatan.
Limhamns sjöstad. Fastica 95 AB har fått bygglov till 79 bostadsrätter byggas på Geijersgatan 2 – precis i början av Limhamns sjöstad när man kommer från Ribersborg. Bostäderna fördelas på två hus och det får även byggas ett garage. Det finns även planer på handelsytorna på cirka 2 500 kvadratmeter. Dessutom får Fastighetsbolaget Limhamns sjöstad bygga två sexvåningshus med totalt 81 bostadsrätter. Ett hus planeras på Barlastgatan och ett längs Glasblåsaregatan.
Sydark och Studio Sueca är arkitektkontoren bakom den nya skolan i Varvsstaden.
• Varvsstaden. En majoritet i stadsbyggnadsnämnden sa ja till den nya skolan i Varvsstaden som ska ge plats åt 550 högstadieelever och 80 förskolebarn. Det är kommunala Stadsfastigheter som ska bygga skolan. Oppositionen ville avslå bygglovet eftersom man menar att det är för få parkeringsplatser, 15 stycken, intill skolan.
White arkitekter har ritat de nya höghusen på sjukhusområdet som fick bygglov på torsdagens sammanträde i stadsbyggnadsnämnden.
• Sjukhusområdet. De två nya vårdbyggnaderna på sjukhusområdet kommer att sticka upp. Tio och elva våningar höga hus kommer att byggas på var sin sida av Inga Marie Nilssons gata. Det hösta, 62 meter, blir lika högt som Hyllie vattentorn och Malmö arena.
Byggnaderna ska rymma både vårdenheter och publika verksamheter som kafé och restaurang. Vårdavdelningarna hamnar överst medan tyngre vårdfunktioner, som operationer, läggs på de mellersta våningarna.
Stena kan nu gå vidare med planerna för Bellevuegården.
Bellevuegården. Detaljplanen för Stenas 120 nya bostäder i fyra hus, som ska bli mellan fyra och sex våningar höga, fick backning vid stadsbyggnadsnämndens januarisammanträde. Nu har den godkänts så att planeringen av förtätningen i området kan påbörjas.
Sydvenskan har tidigare berättat om grannar till de nya husen protesterat mot förtätningsplanerna. De menar bland annat att öppenheten och lummigheten försvinner när det blir tätare mellan husen och stora träd försvinner.
Gå till toppen