Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nina Persson släpper första singeln på svenska

NIna Persson släpper sin första singel på svenska någonsin i och med arbetet med Medborgarbandets föreställning ”Vinnaren tar allt”. På fredagen släpps låten ”Var ligger Sverige” som är ett samarbete med Thomas Öberg, Moto Boy och !Regeringen.

Thomas Öberg och Nina Persson.Bild: Johan Sundell
Den 9 mars är det premiär för Medborgarbandets politiska kabaréföreställning ”Vinnaren tar allt” på Malmö stadsteaters scen Hipp. På scen kommer initiativtagaren och The Cardigans-sångerskan Nina Persson att stå tillsammans med Bob Hund-sångaren Thomas Öberg, Moto Boy, Kristin Amparo, Kanyi Mavi, Sakib Zabbar, Li Brådhe, Mari Götesdotter, Sven Boräng, Ashtar Muallem, Angelica Radvolt, Magdi Saleh och många fler.
Nu är första livstecknet från Medborgarbandet här. På fredagen släpptes singeln ”Var ligger Sverige?” som Nina Persson framför med Thomas Öberg, Moto Boy och !Regeringen. Det är Nina Perssons första singel någonsin på svenska. I en intervju med Nöjesguiden säger hon att hon gillar att sjunga på svenska.
– Det är ganska nytt för mig så jag har en ingrediens i mitt sjungande att utforska och hitta rätt i. Av någon märklig anledning så kommer min gamla Jönköpings-dialekt fram på ett oroande sätt när jag sjunger, så jag har lite att jobba med, säger Nina Persson till Nöjesguiden.
Singeln ”Var ligger Sverige?” släpps på skivbolaget Adrian Recordings som tidigare var baserat i Malmö.
Gå till toppen