Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Pantern föll i toppmötet

Pantern tappade mark i toppstriden av Hockeyallsvenskan när laget förlorade borta mot Leksand med 3-1.
– Jag tycker inte vi skulle varit poänglöst här. Det blev en frusterande match. Men det är mycket kvar av serien. Vi ska kriga om varje poäng, sa Panterns lagkapten Kim Johansson.
ISHOCKEY
Hockeyallsvenskan
Leksand 3
Pantern 1
Det var en tät match som betydde mycket för positionerna i toppen av tabellen.
Pantern var vassast i den första perioden men i den andra tog Leksand över mer och mer.
Men det blev Pantern som tog ledningen drygt tolv minuter in i andra perioden. Sebastian Dyk kom direkt från utvisningsbåset och spelade fram Robin Sterner till 1–0.
Glädjen blev bara tjugo sekunder lång innan Mattias Ritola kvitterade.
Panterns tränare Joby MessierBild: MIKAEL BENGTSSON
Fem minuter in i den sista perioden nöp Oskar Lang till och gav hemmalaget ledningen med 2-1 med ett slagskott i krysset. Pantern jagade på för kvittering men en olycklig utvisning på Anders Grönlund fick Pantern ur rytmen.
Med en minut kvar att spela provade coach Joby Messier med att plocka ut målvakten Robin Jensen och spela sex mot fem. Med 31 sekunder kvar lyfte Danel Bertov in 3-1 i tom kasse.
En av anledningarna till Leksands seger var debuterande målvakten Robin Rahm som tog 34 av 35 skott. Rahm har hämtats från danska Odense för att ersätta skadade Malmöbekantingen Tex Williamsson.
– Vi gör en bra prestation men tyvärr gav det inte resultat. Det var jämnt över 60 minuter men vi fick inte ett enda power play med oss. Det var underligt och det tog energi från oss och var på sitt sätt matchavgörande, sa assisterande tränaren Fredrik Hallberg.
Backen Kevin Hecquefeuille gjorde sin första match för Pantern. En rutinerad herre med över 50 VM-matcher för Frankrike och han fick mycket istid.
Av de övriga nykomlingarna fanns Halmstads poängkung Gustaf Bergling även med, bara ett dygn efter att klubbarna blivit överens. Övriga division I-förstärkningar är tillgängliga mot Björklöven hemma på onsdag.
Tyvärr verkar backen Jesper Mångs vara borta efter att ha fått ett skott på foten.
– En befarad fotledsfraktur och då är han borta resten av säsongen, sa Fredrik Hallberg.
Kim Johansson hade en frustrerande match mot Leksand.Bild: PÄR OLERT
Genom segern är Leksand endast en poäng från AIK på andra plats i Hockeyallsvenskan. 80 poäng mot 79. Pantern är fem poäng bakom Leksand som fyra. Timrå leder överlägset.
Pantern ska nu försöka få ihop gruppen med sex omgångar kvar att spela.
– Vi har tappat en del spelare och fått in en del spelare. Vi som är kvar kan liksom inte stirra oss blinda på vad vi har tappat, utan istället fortsätta att försöka göra vårt jobb, menade Kim Johansson.
Gå till toppen