Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Snart går flyttlasset för solcellsföretag i Lund

I mars invigs solcellsföretaget Sol Voltaics nya huvudkontor i Lund. Planen är att växa med 500-2500 nyanställningar de kommande fem åren.

Erik Smith är chef för Sol Voltaics.Bild: Jenny Leyman
Sol Voltaics utvecklar en solcellsfilm med nanotråd som placeras på solcellspaneler för att göra dem effektivare.
I nuläget håller företaget till i trångbodda lokaler på Scheelevägen i Lund. Men snart flyttar man sitt huvudkontor till 3000 kvadratmeter nya utvecklingslokaler på Ole Römers väg, närmare bestämt det gamla Max-laboratoriets lokaler.
Invigningen av det nya kontoret sker i mars.
– Den kommande flytten är ett naturligt steg i bolagets utveckling. I den nya anläggningen får vi bättre förutsättningar för att framställa våra produkter, säger Erik Smith, chef för Sol Voltaics.
Idag har företaget 62 anställda, men målsättningen är att mångdubbla personalstyrkan de kommande åren.
– Om fem år har vi 500-2500 anställda, beroende på hur vi väljer att ta oss an marknaden, och det kommer definitivt att bli nyanställningar i Lund, säger Erik Smith.
Han tycker att möjligheterna Lund i mångt och mycket påminner om Palo Alto i Silicon Valley där han tidigare har tillbringat en stor del av sitt yrkesliv.
– Precis som den nära kopplingen mellan Palo Alto och Stanford University har även Lund ett fantastiskt universitet och en stark startup-scen. Det enda som saknas här, jämfört med Silicon Valley, är kapital, säger Erik Smith.
Läs mer: Ljusa tider för skånsk solenergi
Läs mer: Här växer en skånsk miljardindustri fram
Gå till toppen