Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Zlatan om Sanchez: ”Kortaste jag spelat med”

När Zlatan Ibrahimovic ska beskriva Alexis Sanchez är den en sak som framför allt uppmärksammat svensken. Chilenarens längd.
- Han är kortare än jag trodde, säger Zlatan Ibrahimovic.

Zlatan Ibrahimovic hade väntat sig att Alexis Sanchez skulle vara längre.Bild: Bildbyrån
I vinter fick Zlatan Ibrahimovic en ny klubbkamrat: Alexis Sanchez. Inhämtad från ligarivalen Arsenal.
Enligt den svenske anfallaren är chilenaren den kortaste han någonsin spelat med.
– Han är kortare än jag trodde, riktigt kort. Jag har spelat med många små spelare, men han är den minsta, säger Zlatan Ibrahimovic enligt chilenska tidningen La Tercara.
Läs också Zlatan om tiden i MFF: ”Det handlar om rasism”
Sydsvenskan har dock undersökt saken, och kommit fram till att Zlatan Ibrahimovic har fel. Alexis Sanchez mäter 169 centimeter över havet. Det är en centimeter högre än Xavi, som svensken hade som lagkamrat i Barcelona 2009-10.
Zlatan Ibrahimovic, som sedan förra veckan åter är i träning med laget, fick även svara på hur det är att som ny spelare komma in i Manchester United.
– Det här är en väldigt enkelt grupp att umgås med. Alla tar emot nya spelare med öppna armar. Nu är det upp till honom att smälta in, säger Zlatan Ibrahimovic som även gav omdömen om två andra lagkamrater.
Läs också Tunga statistiken: Zlatan toppar mörka CL-listan
1) Mittbacken Eric Bailly: "Roligast i omklädningsrummet".
2) Målvakten David de Gea: "Han håller världsklass och förtjänar att vara i toppen och vinna titlar".
För Manchester United väntar närmast åttondelsfinal i FA-cupen mot Huddersfield på söndag. Zlatan Ibrahimovic väntas inte vara spelklar till den matchen.
Gå till toppen