Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Landslagstalangen tillbaka: ”Jag storsatsar igen”

Saga Fredriksson gör debut för LB07 i sin tredje match för klubben. – Gud vad jag ser fram emot att spela match igen, säger Saga Fredriksson.

Den tidigare ungdomslandslagsspelaren gjorde två matcher för LB07 sommaren 2014 som ett mellanspel när hon påbörjat sina collagestudier i Orlando, Florida där hon spelat fotboll hela tiden. För Rosengård var hon med om att vinna allsvenskan två gånger.
Nu är Saga Fredriksson tillbaka i Malmö 24 år gammal efter sina psykologistudier och har i tre veckor tränat med LB07. Borta mot Göteborg i Svenska cupen släpper tränaren Otto Persson fram henne från start som högerback.
– Jag tycker jag är bra igång, men det är klart att flåset kunde varit lite bättre.
Saga Fredriksson breddar den allsvenska truppen med sin erfarenhet, sin snabbhet och sin energi. En fysisk spelare som tar den amerikanska vinnarmentaliteten med sig.
Hon har stor ambition åter i den svenska tävlingsfotbollen.
– Jag storsatsar igen, det gör jag ingen hemlighet av. Jag hade ju nått en bra nivå innan jag åkte iväg. Det blir en kul start. Sedan får vi se om jag fasar in lite jobb så småningom också, säger Saga Fredriksson.
LB07 matchar följande lag mot Kopparberg/Göteborg: Kreeta Liisa Säntti – Saga Fredriksson, Anna Björk Kristjansdottir, Malin Wahlberg, Sofia Wännerdahl – Evelina Parikka, Anna Welin, Rebecka Persson, Mia Persson – Rakel Hönnudottir, Amanda Kander.
Gå till toppen