Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Sydkoreansk glädje och tårar i shorttrack

Sydkoreanskan Choi Minjeong till höger tog hem guldet på 1|500 meter shorttrack i OS.Bild: David J. Phillip/AP/TT
Det började så bra för Sydkorea i shorttrackarenan i Gangneung. För Choi Minjeong, som diskades på 500 meter, åkte hem guldet på damernas 1 500 meter före Li Jinyu, Kina, och Kim Boutin, Kanada. Och det inför landets president Moon Jae-In med fru som var på plats.
Sen skulle världsmästaren Seo Yira och nyblivne olympiamästaren på 1 500 meter Lim Hyo-Jun slåss om guldet på 1 000 meter. Men på sista varvet föll båda koreanerna till publikens stora besvikelse.
Guldet gick nu till kanadensaren Samuel Girard och amerikanen John-Henry Krueger tog silvret. In på bronsplats gled ändå Seo Yira men det var nog en liten tröst för sydkoreanerna.
En som definitivt inte har haft turen med sig på den lilla isovalen i två OS är världsmästarinnan på 1 500 meter, Elise Christie. Hon har följt upp tre diskningar i Sotji-OS 2014 med att först krascha på 500 meter i tisdags och nu kraschade brittiskan även i semifinalen på 1 500 meter.
Gå till toppen