Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

FC Rosengård krossade Qviding i cupen – 16–0

FC Rosengård tog andra raka gruppspelssegern i Svenska cupen på söndagen när man körde över Qviding på bortaplan med 16–0 (8–0).

Fiona Brown, nyförvärv från Eskilstuna, gjorde sina första mål för FC Rosengård.Bild: AVDO BILKANOVIC
Kristianstad slog Qviding med 7–0 i första omgången av Svenska cupens gruppspel.
FC Rosengård gjorde ännu mer på en halvlek mot strykgänget från Göteborg som var ett mittenlag i division 1 förra säsongen.
Ebba Wieder öppnade målskyttet i den fjärde minuten på Valhalla IP och sedan rullade det på – 4–0 efter tolv minuter blev 8–0 i paus och matchen var såklart avgjord långt innan dess.
– Det vi kan ta med oss är att vi spelar disciplinerat och koncentrerat hela matchen, det är alltid en utmaning att göra det när siffrorna rinner iväg, sa FC Rosengårds tränare Jonas Eidevall.
Norskan Lisa-Marie Utland tvingades avstå spel.
– Hon fick skadekänning på uppvärmningen, så vi valde att ta det säkra före det osäkra.
Anja Mittag och Sanne Troelsgaard var målhungrigast med fyra fullträffar vardera. Fiona Brown, nyförvärv från Eskilstuna, spräckte sin nolla med ett hattrick.
Övriga målskyttar: Iva Landeka 2, Ebba Wieder, Caroline Seger, Glodis Viggosdottir.
Laget: Zecira Musovic – Ali Riley, Glodis Viggosdottir (Linnea Svensson, 74), Hanna Folkesson, Ida Lyberg – Sanne Troelsgaard, Caroline Seger (Nellie Lilja, 55), Ebba Wieder, Fiona Brown (Hanna Bennison, 55) – Iva Landeka, Anja Mittag.
Gå till toppen