Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Man anhållen för två grova taxirån i Arlöv

Under lördagskvällen och natten mot söndag rånades två taxichaufförer på liknande sätt i Arlöv. Efter det andra rånet greps förövaren. Mannen är nu anhållen, misstänkt för grovt rån i båda fallen.

När polispatrullerna kom fram fann man snabbt den rånade taxiföraren som kunde ge ett bra signalement på den flyende rånaren.Bild: Patrick Persson
Strax före klockan 02.30, natten mot söndagen, larmades polisen om ett väpnat rån mot en taxi på Arlövsvägen i Arlöv. En man hade hotat chauffören med ett pistolliknande föremål, tvingat av honom plånboken och därefter sprungit därifrån.
Patrull var snabbt på plats och tack vare ett bra signalement på rånaren kunde denne snart gripas på Betlehemsgatan.
Taxichauffören blev även slagen i samband med rånet, men ska inte ha tillfogats några allvarligare fysiska skador. Pistolen, en soft air gun, hade rånaren lämnat kvar i taxin.
Efter några minuter hade polisen funnit en misstänkt man som stämde in på signalementet.Bild: Patrick Persson
På lördagen rånades en taxichaufför vid Sockerbitstorget i Arlöv. Då tvingade rånaren till sig en okänd summa kontanter och försvann från platsen till fots.
Den gripne mannen var narkotikapåverkad när han greps på söndagsmorgonen och han är känd av polisen. Han är nu misstänkt för två fall av grovt rån.
Gå till toppen