Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nord & Francke

Maria G Francke: Kvinnliga författare till salu i samband med internationella kvinnodagen

Tillfällig bokhandel öppnar i London i mars.

Bild: AP
Vi säger ibland att den enskilda inte kan åstadkomma förändring, utan att det måste komma från en annan nivå. Detta har bokförlaget Penguin tagit fasta på och öppnar under några dagar kring internationella kvinnodagen, 5-9 mars, en popup-butik i London för att slå ett slag för kvinnliga författare som på olika sätt verkat för förändring.
Det betyder att Virginia Woolf och Margaret Atwood får samsas på hyllorna med Mary Wollstonecraft, Anne Frank och Kate Atkinson och ungefär 200 författare till. "Att kvinnors röster hörs och tas på allvar är nyckeln till jämlikhet och med bokhandeln Like A Woman gör vi det möjligt", säger Zainab Juma, som är kreativ chef på Penguin Random House som gör det här tillsammans med kedjan Waterstones.
Även en rad arrangemang kommer att hållas i butiken, och kunderna får möjlighet att köpa och donera böcker till kvinnor som drabbats av våld i nära relationer.
Kommersiellt jippo eller litteraturfrämjande åtgärd med jämlikhetsförtecken? Naturligtvis både och – men om kommersialismen kan se ut såhär så tänker åtminstone inte jag protestera.
Nord & Francke på Instagram!
Här finns vi på Facebook!
Vår podd är här!
Mejla oss!
Gå till toppen